Najstarsza rzemieślnicza piekarnia w Lublinie.
Nasze pieczywo wytwarzamy od 1944 roku tylko z naturalnych składników, bez dodatków polepszaczy, bez konserwantów i nigdy z gotowych mieszanek piekarniczych – tylko według tych samych tradycyjnych receptur niezmiennych od lat.
Od zawsze w tym samym miejscu, na ulicy Furmańskiej 4 w Lublinie.

Pieczywo ręcznie odrabiane

Tylko ludzkie ręce i i własne receptury.
Odrabianie, garowanie, strychowanie, pieczenie… jedzenie!

Tylko naturalny skład

Nasze wyroby przygotowujemy z mąki żytniej – od pytlowej przez sitkową, do razowej, z mąki pszennej – od wyborowej, przez chlebową do mąki graham, a także z mąki orkiszowej oraz orkiszowej z grubego przemiału (razowej). Wszystko z lokalnego, rodzinnego młyna, w którym nie poprawia się natury. Mąka bez zbędnych dodatków, polepszaczy i konserwantów.

Własny zakwas żytni

W naszej piekarni króluje tylko naturalny zakwas, bo to rzemieślnicza oczywistość. Zakwas prowadzimy tradycyjnie i nie korzystamy z żadnych urządzeń wspomagających. Kunszt, zmysły
i doświadczenie są jedynymi naszymi pomocnikami.

Dla wszystkich, którzy cenią i szukają prawdy w pieczywie, którego tajemnicą jest dojrzały zakwas żytni i kunszt ludzkich rąk.
Dla smakoszy naturalnych bułek, chał, rogali, bajgli i cebularzy, które robimy tak samo od 1944 roku.
Dla koneserów słodkich wypieków na drożdżowym cieście, drożdżówek, rolek, rogalików nadziewanych i sezonowych wypieków z owocami oraz miłośników drobnych, kruchych ciasteczek i pierniczków.

Chleb razowy

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt

Chleb kminkowy

Sztandarowy produkt z grupy chlebów żytnio-pszennych,
w których mąka żytnia stanowi 60 % składu.

Chleb wiejski

Sztandarowy produkt z grupy chlebów żytnio-pszennych,
w których mąka żytnia stanowi 60 % składu.

Cebularz

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt

Chleb Nałęczowski

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt

Your Title Goes

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt

Chałka

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt

Znawców i miłośników tradycyjnego pieczywa zapraszamy
przede wszystkim do naszego sklepu na ulicy Furmańskiej 4 w Lublinie.

Witamy zapachem świeżego pieczywa
od poniedziałku do piątku w godzinach  05.00 – 15.00
oraz w soboty od 05.00 do 12.30.

Właśnie tutaj droga bochenka z pieca do klienta jest najkrótsza.

Chrupiący, ciepły, pieczony a nie odpiekany …
produkt z którego jesteśmy najbardziej znani i rozpoznawalni, bo nasz cebularz nie zmienił się od pierwszego jego wypieku w 1944 r. Do dziś pozostaje w swym składzie tradycyjny, prosty i zarazem autentyczny.

Zapraszamy do poznania nie tylko niepowtarzalnego smaku naszego cebularza ale również wspaniałej historii tego wyjątkowego wypieku.

Bajgle. Kosmopolityczne bułki, które jak żadne inne podbiły świat, choć w Lublinie ciągle mało popularne w porównaniu do cebularzy.

Warto dowiedzieć się o nich więcej.

 

Jeśli nie Furmańska 4,
to zapraszamy do innych naszych sklepów

ul. Peowiaków 6
Lublin
tel. +48 510 185 478

poniedziałek – piątek
07.00 – 15.00
sobota nieczynne

ul. Wileńska 21
Targ na Wileńskiej, Lublin
tel. +48 502 389 057

poniedziałek – sobota
07.00 – 14.00

ul. Lwowska 12
Lublin
tel. +48 502 389 065

poniedziałek – piątek
06.00 – 14.00
sobota 06.00 – 12.00